Behandel je patiënten in 30% minder tijd, met betere resultaten zonder pijnlijke handen en polsen

LPG® is sinds 1986 baanbrekend op gebied van mechanische behandeling van bindweefsel. Met deze techniek help je patiënten pijnvrij van hun klachten af in 30% van de tijd die je kwijt zou zijn bij een manuele behandeling. Daarnaast ontlast je jouw eigen lichaam en voorkom je vermoeide handen en polsen.

Herkenbaar voor veel huidtherapeuten: de race tegen de klok

Je wilt je patiënt zo goed mogelijk helpen, maar hebt daar niet altijd de juiste hoeveelheid tijd voor.

Herken jij deze problemen?

 • Je wilt je patiënten een consult aanbieden dat bij ze past. Bij de ene patiënt is dat langer dan bij de andere. Helaas vergoedt de verzekering niet altijd alle tijd die er nodig is voor een optimaal resultaat. En jij wilt je praktijk wel rendabel houden. Je patiënten niet de tijd en aandacht geven die ze nodig hebben voor het beste resultaat voelt frustrerend.
 • Voor veel huidtherapeuten zijn de behandelingen puur mensenwerk: na een dag vol behandelingen voelt je lichaam vermoeid. Pijnlijke handen en polsen zijn dagelijkse kost.
 • Het liefst zou je elke patiënt door dezelfde huidtherapeut willen laten behandelen: zo is hij verzekerd van een consistente behandeling. In een praktijk met meerdere huidtherapeuten is dit niet realistisch. Ondanks trainingen en opleiding werkt iedereen logischerwijs toch op zijn eigen manier.
 • Echt intensief de diepte in werken, bijvoorbeeld bij fibrose, is lastig als er handmatig behandeld wordt. Patiënten met indicaties als fibrose en littekens ervaren manuele behandeling dan ook vaak als pijnlijk: manueel is het nu eenmaal moeilijk om diepe weefsels te mobiliseren.
 • En dan die administratieve rompslomp… Een noodzakelijk maar tijdrovend kwaad om vergoedingen te ontvangen van de verzekeringsmaatschappijen.

Met een LPG®-behandeling…

Bovendien maakt LPG endermologie® het mogelijk verschillende indicaties gelijktijdig te stimuleren. Alle medische dysfuncties van bindweefsel zoals fibrose, littekens, brandwonden en problemen met de bloedsomloop zoals oedeem kunnen vroegtijdig worden behandeld op een natuurlijke en pijnloze manier zonder downtime. De resultaten zijn bewezen door 145 wetenschappelijke onderzoeken (waarvan 32 op Pubmed).

“Het voelt prettiger, geeft eerder resultaat en werkt voor ons als therapeut minder belastend”

Joy van Oosterbos – van der Eerden, Huid- en Oedeemtherapeute & Eigenaresse Huidpunt Roosendaal

Manuele vs. mechanische lymfedrainage: Wat is het verschil?

De strijd tussen passie en commercie voor een huidtherapeut

Als huidtherapeut wil je mensen helpen. Als specialist ben jij in staat om door middel van jouw kennis en vakkundige behandeling, pijn en beperkingen bij je patiënten weg te nemen en ze beter in hun vel te laten zitten. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om genoeg omzet voor je praktijk genereren. Met gebruik van de LPG® -techniek, en daarmee de tijdswinst die je behaalt, gaat dat zeker lukken. Daarnaast zou je de techniek kunnen gebruiken als extra winstgenerator. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een uitbehandelde patiënt cosmedische behandelingen aan te bieden. Deze behandelingen worden door verzekeringen niet vergoed en vormen om die reden voor jou als huidtherapeut extra omzet en minder administratieve rompslomp als het om verzekeringsmaatschappijen gaat.

Cosmedische behandelingen

Dergelijke behandelingen vloeien vaak voort uit de voorafgaande medische behandeling waarvoor de patiënt reeds behandeld is. Je kunt hierbij denken aan behandelingen als: plaatselijk vet verbranden, huidversteviging, cellulite gladstrijken, onderkin weghalen, kaaklijn verstrakken en rimpels opvullen.

Werk sneller en efficiënter en help patiënten optimaal van klachten af met de Cellu M6® Alliance van LPG®

Hoe kan LPG® jou als huidtherapeut helpen?

LPG endermologie® stimuleert:

 • Natuurlijke behandeling van alle bindweefsellagen
 • Versoepelen en mobiliseren van bindweefsel
 • Afvoer van lymfevocht
 • Activatie van vascularisatie
 • Optimalisering van het litteken proces
 • Verlichting van pijn
 • Stimulatie van natuurlijke lipolyse
 • Stimulatie van productie endogeen collageen, elastine en hyaluronzuur
 • Zonder downtime, pijn, bijwerkingen of beschadiging van de huid

Toepassingen

Littekens

De drainerende en mobiliserende eigenschappen van endermologie werken pijnloos in op littekens en brandwonden. Door vascularisatie verbetert de afvoer en circulatie en de techniek heeft een doeltreffende ontstekingsremmende werking op de weefsels. Bovendien behandelt en voorkomt deze behandeling fibrose en stimuleert het de natuurlijke collageen en elastine productie voor een optimalere littekenvorming.

Oncologische nazorg

Dankzij de mechanische endermologie techniek kunnen de gevolgen van operaties worden verzacht. Het secundaire lymfoedeem, ontstekingen en fibrose worden beperkt en nemen af. Bovendien stimuleert de werking van de verschillende behandelkoppen de microcirculatie, activeert het de productie van collageen en elastine om het littekenproces te versoepelen, minimaliseert het pijnlijke symptomen en zorgt het voor meer flexibiliteit en mobiliteit. Er zijn verschillende behandelkoppen voor alle locaties om te behandelen zonder pijn.

Voor/na Cosmetische chirurgie

LPG endermologie® helpt bij een voorspoedige genezing en zorgt tevens voor minder verstoring van het natuurlijke genezingsproces. Het vooraf behandelen van de huid voor de ingreep is al zinvol vanwege de verbetering in doorbloeding, vochtafvoer en de toename van de elasticiteit van de huid. Het nabehandelen van de huid stimuleert de vochtafvoer wat resulteert in betere doorbloeding, minder fibrose en minder pijn. Bovendien stimuleert de natuurlijke collageen en elastine productie een optimaler littekenvorming.

Het ontstaan van LPG®

In 1986 kreeg Louis Paul Guitay, een Franse ingenieur, een zwaar auto-ongeluk waardoor hij een lang en pijnlijk revalidatietraject moest doormaken. Naast het terugkrijgen van bewegingsvrijheid met behulp van fysiotherapie stonden ook de behandeling van zijn littekens en brandwonden op de agenda. Hij ervaarde deze manuele therapie als pijnlijk en vond dat de behandelingen niet consistent genoeg werden uitgevoerd door de verschillende behandelaren/fysiotherapeuten. Hij besloot daarop zijn eigen techniek te ontwikkelen en hij merkte daarbij dat de behandelingen manueel zwaar waren om uit te voeren.

35 jaar geleden verscheen de eerste apparatuur van LPG® op de markt. LPG® is sindsdien wereldwijd marktleider op het gebied van mechanische bindweefsel stimulatie. Het was het allereerste apparaat voor medische en cosmetische bindweefsel behandelingen en kreeg een FDA approval voor therapeutische massages op het gebied van het verlichten van pijn en spierpijn, bevorderen van bloedcirculatie en daarnaast als positieve bijkomstigheid: het verminderen van cellulite.

Met 35 jaar ervaring blijft LPG® vooroplopen als het gaat om de meest innovatieve en gepatenteerde technieken ten behoeve van patiënten en behandelaars. Van origine medisch ontwikkelt voor fibrose, littekens en brandwonden wordt de exclusieve endermologie® techniek van LPG® vandaag de dag in meer dan 110 landen wereldwijd ingezet op zowel medisch als cosmedisch vlak.

Wetenschappelijk bewezen resultaten:

Reviews

“Het voelt prettiger, geeft eerder resultaat en werkt voor ons als therapeut minder belastend”

‘Al vanaf mijn stage kwam ik met de LPG in aanraking. Ik werd destijds zo gemotiveerd om er ook één aan te schaffen. In 2006 opende ik mijn eigen praktijk en heb toen via een collega een LPG Keymodule overgenomen. Deze was onmisbaar uit onze praktijk, vooral voor de medische patiënten met lipoedeem, littekens, bestraald weefsel, borstoedeem etc. Na een aantal jaar was er toch vernieuwing nodig, maar nu ook met interesse naar huidverstrakking omdat dit aansloot bij onze visie: natuurlijk mooi. De vraag hiernaar groeide enorm en in 2020 hebben we de stap genomen naar de nieuwste LPG Alliance. We hebben nu naast de LPG Integral ook de LPG Alliance, wat een mooi verbeterde techniek! Hij voelt prettiger, geeft eerder resultaat en werkt voor ons als therapeut minder belastend. Zwangerschapsbuikjes die er niet afgesport kunnen worden, putjes in je benen. Maar zeker ook het gelaat, de echte verslapping kun je zo mooi boosten op een natuurlijke wijze. Het stimuleert het collageen en elastine in de diepe lagen. Ze sluiten aan bij onze huidverbeteringskuren, welke geschikt zijn voor de oppervlakte rimpels en bijvoorbeeld pigmenten of poriën. Ik ben fan van LPG Endermologie!’

Joy van Oosterbos – van der Eerden, Huid- en Oedeemtherapeute & Eigenaresse Huidpunt Roosendaal

Fousia Graas – Eigenaresse Jeunesse Hilversum

“De resultaten zijn verbluffend. Wij willen in onze kliniek nooit meer zonder!”

‘In 2018 zijn wij begonnen met LPG in onze huid kliniek in Hilversum. Wat is dat een goede keuze geweest! De keuze om hiermee te beginnen was omdat wij graag onze klanten met medische klachten, zoals Lipoedeem en een slechte bloed- en lymfecirculatie, goed van dienst wilden zijn. Nou blijkt Endermologie hier uitstekend voor te zijn, maar ook voor onze cosmetische klanten is het een uitkomst. De resultaten zijn verbluffend. Wij willen in onze kliniek nooit meer zonder!’

“Ik geniet meer van het leven zonder pijn”

Door mijn behandelingen met LPG zijn mijn klachten van opgezette benen en pijn echt vermindert. LPG zorgt voor goede doorbloeding en mijn benen zijn ook minder opgezet. Ik kan het zeker aanbevelen en geniet meer van het leven zonder pijn. Je voelt je herboren.’

Greet Simeone-Van der Burgh, Patiënte onder behandeling voor lymfoedeem

Cee Visser, patiente onder behandeling voor lymf- en lipoedeem

“LPG vermindert mijn pijnklachten”

‘Mede dankzij LPG heb ik ondanks mijn stadium 4 lip-lymfoedeem een gladde, zachte én soepele huid. Door de LPG behandelingen zijn de verhardingen in mijn huid afgenomen. LPG zorgt voor een goede doorbloeding van mijn huid en stimuleert de afvoer van lymfevocht en dat alles bij elkaar vermindert pijnklachten.’ 

Zij maken al gebruik van LPG endermologie®:

Ziekenhuizen
Lille, Pitié Salpetrière, Henri Mondor, Clermont-Ferrand, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Nice.

Klinieken
UZ Leuven (campus Gasthuisberg), UZ Leuven (campus Pellenberg), UZ Gent, Elisabeth Ziekenhuis Sijsele, Sint-Maarten Ziekenhuis Duffel, OSCARE, MS Centrum Fraiture-en-Condroz, CHU Sart Tilman, CHR la Citadelle, Grand Hôpital de Charleroi

Distributeur:

Partner in Aesthetics
Maasstraat 79h
1078 HE Amsterdam

+31 (0) 252 625 993
backoffice@partnerinaesthetics.nl