Versnel het herstelproces van je patiënten met 30%, met betere resultaten en zonder pijnlijke handen en polsen

LPG® is sinds 1986 baanbrekend op het gebied van mechanische behandeling van bindweefsel. Met deze techniek help je patiënten pijnvrij van hun klachten af in 30% van de tijd die je kwijt zou zijn aan een manuele behandeling. Daarnaast ontlast je jouw eigen lichaam en voorkom je vermoeide handen en polsen.

Herkenbaar voor veel fysiotherapeuten: de race tegen de klok

Je wilt je patiënt zo goed mogelijk helpen, maar hebt daar niet altijd de juiste hoeveelheid tijd voor.

Herken jij deze problemen?

  • Je wilt je patiënten een consult aanbieden dat bij ze past. Bij de ene patiënt is dat langer dan bij de andere. Helaas vergoedt de verzekering niet altijd alle tijd die er nodig is voor een optimaal resultaat. En jij wilt je praktijk wel rendabel houden. Je patiënten niet de tijd en aandacht geven die ze nodig hebben voor het beste resultaat, voelt frustrerend.
  • Voor veel fysiotherapeuten zijn de behandelingen puur mensenwerk: na een dag vol behandelingen voelt je lichaam vermoeid. Pijnlijke handen en polsen zijn dagelijkse kost.
  • Het liefst zou je elke patiënt door dezelfde therapeut willen laten behandelen: zo is hij verzekerd van een consistente behandeling. In een praktijk met meerdere fysiotherapeuten is dit niet realistisch. Ondanks trainingen en opleiding werkt iedereen logischerwijs toch op zijn eigen manier.
  • Echt intensief de diepte in werken, bijvoorbeeld bij de behandeling van gefibrotiseerd weefsel, is lastig als er handmatig behandeld wordt. Patiënten met indicaties als littekens en brandwonden ervaren manuele behandeling dan ook vaak als pijnlijk: manueel is het nu eenmaal moeilijk om diepe weefsels te mobiliseren.
  • En dan die administratieve rompslomp… Een noodzakelijk maar tijdrovend kwaad om vergoedingen te ontvangen van de verzekeringsmaatschappijen. Daarvoor ben je toch geen fysiotherapeut geworden?

Snel, effectief en zonder pijn

Verschillende indicaties behandelen bij dezelfde patiënt

Bovendien maakt LPG endermologie® het mogelijk verschillende indicaties gelijktijdig te stimuleren. Werken op fascia, bindweefsel, spieren, oedeem, oncologische nazorg, bewegingsbeperking bij een nieuwe heup, masculair of myofasciale klachten: alle medische dysfuncties van bindweefsel kunnen vroegtijdig worden behandeld op een pijnloze manier zonder downtime. De resultaten zijn bewezen door 145 wetenschappelijke onderzoeken (waarvan 32 op Pubmed).

“Endermologie heeft vele mensen een kwalitatief beter leven gegeven.”

Wil Gronenschild, fysiotherapeut gespecialiseerd in brandwonden en littekens

Manuele vs. mechanische lymfedrainage: Wat is het verschil?

De strijd tussen passie en commercie voor een fysiotherapeut

Als fysiotherapeut wil je mensen helpen. Als specialist ben jij in staat om door middel van jouw kennis en vakkundige behandeling, pijn en beperkingen bij je patiënten te reduceren. Je geeft ze sneller hun mobiliteit en bewegingsvrijheid terug. Daarnaast is het uiteraard belangrijk om genoeg omzet voor je praktijk genereren. Met gebruik van de LPG® -techniek, en daarmee de tijdswinst die je behaalt, gaat dat zeker lukken. Daarnaast zou je de techniek kunnen gebruiken als extra winstgenerator. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een uitbehandelde patiënt, cosmedische behandelingen aan te bieden. Deze behandelingen worden door verzekeringen niet vergoed en vormen om die reden voor jou als fysiotherapeut extra omzet en minder administratieve rompslomp als het om verzekeringsmaatschappijen gaat.

Uitbreiding naar niet vergoede behandelingen

Cosmedische behandelingen vloeien vaak voort uit de voorafgaande medische behandeling waarvoor de patiënt reeds behandeld is. Je kunt hierbij denken aan behandelingen als plaatselijk vet verbranden, huidversteviging, cellulite gladstrijken, onderkin weghalen, kaaklijn verstrakken en rimpels opvullen.

Help patiënten sneller en efficiënter van hun klachten af met de Cellu M6® Alliance van LPG®

Hoe kan LPG® jou als fysiotherapeut helpen?

Dit kan LPG endermologie® voor de patiënt betekenen:

  • Intensieve optimale behandeling van alle bindweefsellagen
  • Versoepelen en mobiliseren van bindweefsel
  • Consistente afvoer van lymfevocht
  • Consistente activatie van vascularisatie
  • Optimalisering van het litteken proces

Toepassingen

Brandwonden

Al vroeg na het trauma reageren 2e en 3e graads brandwonden goed op de zuigende, pompende en gedoseerde kracht bij de toepassing van endermologie®. Zodra alle wonden dicht zijn kan voorzichtig met de (niet pijnlijke!) behandeling begonnen worden. De huid zal snel steviger worden en strengen worden zachter en elastischer. Behandeling van bewegingsbeperkingen zullen beter uitvoerbaar zijn, omdat de littekens de mobiliteit minder belemmeren.

Maxillo-Faciale ondersteuning in de tandheelkunde

Tandenknarsen of kaakklemmen zijn veel makkelijker te behandelen met LPG® dan met manuele behandelingen. Ook spierspanning, oedeem en littekens kunnen worden voorkomen door middel van deze techniek. De behandelkoppen gaan van heel groot tot heel klein om zo, zelfs als het aangrijpingspunt erg klein is, juist en secuur te kunnen behandelen.

Diabetes

Een redelijk vaak voorkomend probleem bij het toedienen van insuline door middel van injecties/ insuline-pomp is de fibrosering van de huid, waardoor de opname van de insuline vertraagd wordt. Hypo’s komen dan vaker voor, ondanks de juiste hoeveelheid toegediende insuline. Met endermologie® is dit probleem snel op te lossen omdat het de huid mobiliseert, draineert en de doorbloeding herstelt. Deze behandeling is onder andere bij de buikwand bij uitstek een oplossing gebleken.

Het ontstaan van LPG®

In 1986 kreeg Louis Paul Guitay, een Franse ingenieur, een zwaar auto-ongeluk waardoor hij een lang en pijnlijk revalidatietraject moest doormaken. Naast het terugkrijgen van bewegingsvrijheid met behulp van fysiotherapie stond ook de behandeling van zijn littekens en brandwonden op de agenda. Hij ervaarde deze manuele therapie als pijnlijk en vond dat de behandelingen niet consistent genoeg werden uitgevoerd door de verschillende behandelaren/fysiotherapeuten. Hij besloot daarop zijn eigen techniek te ontwikkelen en hij merkte daarbij dat de behandelingen manueel zwaar waren om uit te voeren.

35 jaar geleden verscheen de eerste apparatuur van LPG® op de markt. LPG® is sindsdien wereldwijd marktleider op het gebied van mechanische bindweefsel stimulatie. Het was het allereerste apparaat voor medische en cosmetische bindweefsel behandelingen en kreeg een FDA approval voor therapeutische massages op het gebied van het verlichten van pijn en spierpijn, bevorderen van bloedcirculatie en daarnaast als positieve bijkomstigheid: het verminderen van cellulite.

Met 35 jaar ervaring blijft LPG® vooroplopen als het gaat om de meest innovatieve en gepatenteerde technieken ten behoeve van patiënten en behandelaars. Van origine medisch ontwikkelt voor fibrose, littekens en brandwonden wordt de exclusieve endermologie® techniek van LPG® vandaag de dag in meer dan 110 landen wereldwijd ingezet op zowel medisch als cosmedisch vlak.

Een greep uit interessante wetenschappelijke onderzoeken:

Reviews

Yvette, Fysiotherpeut, specialisme oncologie, fasciatherapie en oedeemtherapie. Eigenaresse Huid & Vitaal.

“LPG Endermologie / Alliance is een goede ondersteuning in mijn praktijk”

‘LPG Endermologie / Alliance is een goede ondersteuning in mijn praktijk bij onder andere orthopedische en oncologische indicaties. De intensiteit is makkelijk te doseren, onafhankelijk van de behandelaar (standarisatie), een groot behandelgebied is snel te behandelen en het spaart mijn handen 🙂 Het apparaat werkt op de spieren, fascia/onderhuidsbindweefsel, op de doorbloeding en de lymfatische afvoer.’

“Endermologie heeft vele mensen een kwalitatief beter leven gegeven.”

‘Als fysiotherapeut heb ik nu 46 jaar ervaring. Ik mag zeer terecht zeggen dat ik enorm genoten heb en nog steeds van de resultaten bij patiënten met littekens en/of brandwonden en diverse andere aandoeningen waarvoor vroeger geen therapie bestond. Endermologie heeft in vele opzichten mijn vak verrijkt en vele mensen een kwalitatief beter leven gegeven.’

Wil Gronenschild, fysiotherapeut gespecialiseerd in brandwonden en littekens

Marlies Ottevanger, Fysiotherapeut & Eigenaresse House For Care

“De patiënten zijn erg enthousiast over de resultaten”

‘Sinds eind 2020 maken wij gebruik van de Cellu M6 Alliance Medical in ons zorgcentrum. Wij zetten het LPG apparaat met name medisch in bij behandeling van littekens, oedeem en gefriboseerd weefsel. Maar ook cosmetisch bij een slappe huid na het afvallen, zwangerschap en voor centimeter verlies. Het vult ons concept met personal training, EMS training, koutherapie in de cryocabine en fysiotherapie mooi aan. De patiënten zijn erg enthousiast over de resultaten en het gevoel tijdens de behandeling.’

“Ik heb mijn benen weer onder controle gekregen”

‘Mede door de intensieve behandeling met het LPG apparaat heb ik mijn benen weer onder controle gekregen. Door deze behandelingen en zelf intensief bezig zijn met voeding en beweging zijn de pijnklachten en omvang minder geworden. Het zorgt voor betere doorbloeding en het lymfevocht wordt beter afgevoerd, tevens een gladdere en soepelere huid.’

Bianca Timmers, patiënte onder behandeling voor lymf- en lipoedeem

Greet Simeone-Van der Burgh, Patiënte onder behandeling voor lymfoedeem

“Ik geniet meer van het leven zonder pijn”

Door mijn behandelingen met LPG zijn mijn klachten van opgezette benen en pijn echt vermindert. LPG zorgt voor goede doorbloeding en mijn benen zijn ook minder opgezet. Ik kan het zeker aanbevelen en geniet meer van het leven zonder pijn. Je voelt je herboren.’

“LPG vermindert mijn pijnklachten”

‘Mede dankzij LPG heb ik ondanks mijn stadium 4 lip-lymfoedeem een gladde, zachte én soepele huid. Door de LPG behandelingen zijn de verhardingen in mijn huid afgenomen. LPG zorgt voor een goede doorbloeding van mijn huid en stimuleert de afvoer van lymfevocht en dat alles bij elkaar vermindert pijnklachten.’ 

Cee Visser, patiente onder behandeling voor lymf- en lipoedeem

Zij maken al gebruik van LPG endermologie®:

Ziekenhuizen
Lille, Pitié Salpetrière, Henri Mondor, Clermont-Ferrand, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Nice.

Klinieken
UZ Leuven (campus Gasthuisberg), UZ Leuven (campus Pellenberg), UZ Gent, Elisabeth Ziekenhuis Sijsele, Sint-Maarten Ziekenhuis Duffel, OSCARE, MS Centrum Fraiture-en-Condroz, CHU Sart Tilman, CHR la Citadelle, Grand Hôpital de Charleroi

Distributeur:

Partner in Aesthetics
Maasstraat 79h
1078 HE Amsterdam

+31 (0) 252 625 993
backoffice@partnerinaesthetics.nl