LPG® voor medische behandelingen

Door middel van intelligente stimulatie is de huid in staat onvoorstelbare transformaties te ondergaan. Met meer dan 32 jaar ervaring en ruim 145 wetenschappelijke onderzoeken naar bindweefsel is LPG® wereldwijd marktleider op het gebied van mechanische celstimulering. Afkomstig uit Frankrijk ontwikkelt LPG gepatenteerde innovatieve technologie voor de medische, paramedische, cosmetische en sport branche.

 

De gepatenteerde term endermologie® is de 100% natuurlijke, non-invasieve en non-agressieve mechanische huidstimulatie techniek waarbij de lichaamseigen cellen aan het werk gezet worden. Het innovatieve aanzuigsysteem in combinatie met fibraties zorgt dat er op een natuurlijke, pijnvrije, effectieve wijze zonder bijwerkingen  gewerkt kan worden op alle vervormingen van het bindweefsel, problemen met de bloedsomloop en spierziektes. De behandelingen zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de fysieke symptomen en verschijnselen zoals erythema, verharding, pijn, verlies van de beweeglijkheid van de gewrichten, spierspanning, stramheid, vermoeidheid… om een snelle terugkeer naar een vitaler en actiever leven te vergemakkelijken.

 

De onderscheidende hoofdeffecten van endermologie die van belang zijn voor fysiotherapie zijn: het soepeler maken van littekens (het opruimen van de remmende invloed daarvan op gebied van bewegelijkheid), het effectiever verminderen van lymfoedeem/ vochtophoping, toename van doorbloeding wat zorgt voor prestatievermeerdering (van dagelijkse beweging tot bv. bij sportprestaties) en training van de zenuwuiteinden in de huid bij polineuropathie.

 

De effectiviteit van de behandelingen zijn bewezen door meer dan 145 wetenschappelijke studies, waarvan er 32 zijn gepubliceerd door Medline. Ook de gerenommeerde experts van Cosire verzamelen constant objectieve wetenschappelijke data waarmee de effectiviteit van de LPG technieken wordt bewezen.

 

 • 100% NATUURLIJKE celstimulering ter bevordering van de fysiologische processen Non-invasief en non-agressief zonder schade aan cellen
 • INTENSERE, CONCRETER, AANGENAMERE behandelingen voor de patiënt En ontziet de behandelaar lichamelijk
 • MEERDERE indicaties GELIJKTIJDIG behandelen Door de nieuwste gepatenteerde techniek van de CelluM6 - Alliance met een rol- en klep behandelkop.
 • RESULTATEN bewezen door meer dan 145 wetenschappelijke studies en onderzoeken Gepubliceerd door Medline en Cosire.
Cellu M6® Alliance Lab Lichaam & Gezicht
Cellu M6® Alliance Lichaam & Gezicht
Mobilift M6® Lichaam & Gezicht
Huber 360® FIIT
/ Neem contact op

Therapeutische behandelingen

(Chronische) veneuze insufficiëntie

Zware en pijnlijke benen, gezwollen enkels, zichtbare aderen…deze symptomen hebben betrekking op een veneuze insufficiëntie, dat wil zeggen een slechte veneuze afvoer van bloed uit de periferie. Erfelijkheid, overgewicht, lange periodes zitten of staan, hormonale veranderingen, langdurige blootstelling aan hitte, maar ook zwangerschap zijn o.a. bekende oorzaken.

Door de huid te stimuleren met de gepatenteerde behandelkop van LPG stimuleert de endermologie® techniek de bloedcirculatie (x4, zie studies) en de lymfecirculatie (x3, zie studies) op een pijnloze manier, voor snellere resultaten ten opzichte van een manuele lymfedrainage (MLD).

Voor Na behandeling

Lipoedeem

Lipoedeem betekent letterlijk ‘vetzwelling’ en staat ook bekend als pijnlijk ‘vetsyndroom’. Er ontstaan plaatselijke vetophopingen op heupen, dijen, onderbenen, binnenkant knieën of armen.  Het is een chronische aandoening van het vetweefsel die voornamelijk vrouwen treft en meestal pas zichtbaar wordt aan het eind van de puberteit. Gewichtsverlies heeft nauwelijks invloed op de buitenproportionele vet- en vochtophopingen. Lipoedeem-weefsel is gevoelig, de pijn kan variëren van mild tot extreem waarbij een lichte aanraking of druk al niet te verdragen is. Minder vaak komt voor dat (ook) de armen zijn aangedaan. De verschijnselen komen overeen met die aan de benen. Deze vetcellen trekken ook vocht aan, vandaar de naam lipoedeem. Kenmerkend voor lipoedeem is de symmetrie: de afwijkende vetverdeling doet zich voor aan beide zijden. Dit in tegenstelling tot lymfoedeem, dat zich ook aan één been of één arm kan voordoen.

Met de techniek van LPG kunnen we elke diepte van het onderhuids bindweefsel bereiken. Daardoor is lipoedeem zeer goed behandelbaar met endermologie. De pijn kan behandeld worden door stimulatie met de behandelkop, er kan efficiënt en pijnloos vocht worden afgevoerd (x3 zie studies), fibrose kan worden gemobiliseerd en tot slot kan zelfs het esthetisch aspect aangepakt worden door plaatselijke vetverbranding te stimuleren en cellulite te egaliseren.

Bronvermelding foto: Lorist Kliniek

Voor Na behandeling

Litteken & brandwonden

Door een trauma of een operatie en bij brandwonden vormt de huid een litteken met de productie van collageen. Als dit niet wordt behandeld kan het natuurlijke proces een barrière in de huid creëren, die de interactie tussen de cellen kan beïnvloeden. Naast het onesthetische aspect kan het litteken ook leiden tot functionele stoornissen zoals beperking van bewegingsomvang, pijn veroorzaken of de werking van sommige organen verstoren.

De drainerende en mobiliserende eigenschappen van endermologie werken pijnloos in op littekens en brandwonden. Allereerst wordt de afvoer van afvalstoffen bevorderd en daarnaast de toevoer van voedingstoffen. Het heeft een doeltreffende ontstekingsremmende werking op de weefsels en voorkomt fibrose. Vervolgens kunnen de littekens intensief worden gemobiliseerd. Deze behandeling stimuleert de natuurlijke collageen- en elastineproductie voor een optimaler littekenvorming. Het uiteindelijk doel is pijn verlichting en mobiliteit verbetering en daarnaast  een egaler structuur en kleur van het litteken.

Voor Na behandeling

Lymfoedeem

Lymfoedeem is een serieuze medische aandoening. Een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel als gevolg van een gestoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht.  Dit kan veroorzaakt worden door een trauma of door een aangeboren aandoening. Hierdoor ontstaan klachten als vermoeidheid, zwellingen, pijn tijdens bewegen en beperking in het dagelijks functioneren.

Door de huid te stimuleren met de gepatenteerde LPG-behandelkop stimuleert de endermologie® techniek  de bloedcirculatie (x4, zie studies) en de lymfecirculatie (x3, zie studies) op een pijnloze manier, voor snellere resultaten ten opzicht van manuele lymfedrainage (MLD).

Voor Na behandeling

Oncologische nazorg

Ook al worden er op het gebied van onderzoek en preventieve behandelingen enorme vooruitgangen geboekt, wordt er nog maar weinig rekening gehouden met de zorg rondom de gevolgen van chirurgie.  Litteken, functieverlies (van de schouder) en mogelijk van afvoerprobleem van het vocht zijn functionele problemen rondom het herstel. De rol van de fysiotherapeut en huidtherapeut is van essentieel belang tijdens het proces en zorgt ervoor dat de patiënt zich geleidelijk terugvinden in hun eigen lichaam.

De weg naar genezing en functieherstel gaat veel sneller als de gevolgen van het litteken kan worden gehandeld. Endermologie helpt sneller de obstakels op te ruimen om de kwaliteit van het leven terug te brengen.Dankzij de mechanische techniek endermologie kunnen de gevolgen van operaties worden verzacht. Het secundaire lymfoedeem, ontstekingen en fibrose worden beperkt en nemen af. Bovendien stimuleert de werking van de verschillende behandelkoppen de microcirculatie, activeert het de productie van collageen en elastine om het littekenproces te versoepelen, minimaliseert het pijnlijke symptomen en zorgt het voor meer flexibiliteit en mobiliteit.

 

Voor Na behandeling

Voor- en nabehandeling cosmetische chirurgie

Chirurgie heeft een impact op de huid. Chirurgie leidt in de meeste gevallen tot littekens.

LPG endermologie helpt bij te dragen aan een snellere genezing van de wond en zorgt tevens voor minder verstoring van het natuurlijk verloop daarvan. Het voorbehandelen van de huid voor de ingreep is al zinvol vanwege de doorbloeding verbetering en de toename van de elasticiteit. Het nabehandelen van de huid stimuleert de natuurlijke collageen- en elastineproductie voor een optimaler littekenvorming. Het uiteindelijk doel is pijn verlichting en mobiliteit verbetering en daarnaast een egaler structuur en kleur van het litteken.

Voor Na behandeling

Bewijs door wetenschap

De technieken van LPG® zijn al ruim 30 jaar onderdeel van een grootschalig wetenschappelijk onderzoeksprogramma om de mechanische huidstimulering en de fysiologische effecten hiervan te onderzoeken. De data die is gegenereerd door middel van fundamentele experimenten en klinische onderzoeken hebben de betrouwbaarheid, efficiëntie en de veilige manier van werken bewezen. Het onderbouwt tevens waarom het aantal artsen en huidspecialisten die met dagelijks met de technieken van LPG werken wereldwijd blijft toenemen.

 

Van de 145 onderzoeken zijn er 32 gepubliceerd door Medline. Ook de gerenommeerde experts van Cosire verzamelen constant objectieve wetenschappelijke data waarmee de effectiviteit van de LPG technieken wordt bewezen. LPG Systems was in 1998 het eerste merk dat een FDA approval kreeg voor cellulite, omvangverlies en drainage van het lymfesysteem (nog steeds heeft).

Studies & onderzoeken

 • Oedeem – Comparison of the effectiveness of MLD and LPG technique DOWNLOAD
 • Oedeem – Physiological Effects of Endermologie® A Preliminary Report DOWNLOAD
 • Oedeem – THE ENDERMOLOGIE® LPG SYSTEM: A NEW WEAPON IN THE TREATMENT OF LYMPHEDEMA DOWNLOAD
 • Litteken – A randomized, prospective study using the LPGs technique in treating radiation-induced skin fibrosis: clinical and profilometric analysis DOWNLOAD
 • Litteken – External cutaneous expansión with endermologie. An alternative complementary method in delayed breast reconstruction DOWNLOAD
 • Litteken – TISSUE MECHANOSTIMULATION IN THE TREATMENT OF SCARS DOWNLOAD
 • Oedeem – MICROLYMPHOGRAPHIC EXPLORATION OF THE EFFECTS OF LPG TECHNIQUE ON PATIENTS AFFECTED WITH CONSTITUTIONAL FUNCTIONAL VENOPATHY (CFV) DOWNLOAD
 • Chirurgie – Clinical and endoscopic study of new technique of lipoplasty DOWNLOAD
 • Chirurgie – LPG ASSISTED MINI LIPOSUCTION DOWNLOAD
 • Chirurgie – OPTIMIZING LIPOSUCCION RESULTS WITH LPG DOWNLOAD
 • Chirurgie – The effect of mechanical massage on early outcome after total knee arthroplasty: a pilot study DOWNLOAD
 • Chirurgie – Vibroassisted Liposuction and endermologie® for LipoLymphedema DOWNLOAD

Ondersteunende skincare lijn

Geinspireerd op endermologie® is er een skincare lijn ontwikkelt voor het lichaam en gezicht om de afslank- en anti-aging effectiviteit van de LPG technieken te optimaliseren. De hoge concentratie van actieve natuurlijke ingrediënten in de producten omvatten exclusieve LPG® complexen, zijn bio-technologisch gebaseerd waarvan de effecten wetenschappelijk zijn bewezen.

/ Meer info over skincare

"Verminderd pijnklachten"

'Mede dankzij LPG heb ik ondanks mijn stadium 4 lip-lymfoedeem een gladde, zachte én soepele huid. Door de LPG behandelingen zijn de verhardingen in mijn huid afgenomen. LPG zorgt voor een goede doorbloeding van mijn huid en stimuleert de afvoer van lymfevocht en dat alles bij elkaar vermindert pijnklachten.' 

Cee Visser / Patiënte onder behandeling voor Lipoedeem en Lymfoedeem

"Wij willen in onze kliniek nooit meer zonder!"

'Vorig jaar zijn wij begonnen met LPG in onze huid kliniek in Hilversum. Wat is dat een goede keuze geweest! De keuze om hiermee te beginnen was omdat wij graag onze klanten met medische klachten, zoals Lipoedeem en een slechte bloed- en lymfecirculatie, goed van dienst wouden zijn. Nou blijkt Endermologie hier uitstekend voor te zijn, maar ook voor onze cosmetische klanten is het een uitkomst. De resultaten zijn verbluffend. Wij willen in onze kliniek nooit meer zonder!'

Fousia Graas / Eigenaresse Jeunesse Hilversum

"Ik geniet meer van het leven zonder pijn"

'Door mijn behandelingen met LPG zijn mijn klachten van opgezette benen en pijn echt vermindert. LPG zorgt voor goede doorbloeding en mijn benen zijn ook minder opgezet. Ik kan het zeker aanbevelen en geniet meer van het leven zonder pijn. Je voelt je herboren.'

Greet Simeone-Van der Burgh / Patiënte onder behandeling voor lymfoedeem

"Ik kan goed met het apparaat overweg zonder last te hebben van mijn handen."

'Ik ben via de beurs in aanraking gekomen met Partner in Aesthetics. Ik zat erg te twijfelen of ik zo’n grote investering kon doen omdat ik veel last heb van mijn gewrichten. Ze boden mij de optie om eerst te huren en zo te ondervinden of het bij mij, mijn salon en mijn klanten zou passen. Ik kan zeggen dat het de juiste keuze is geweest. Ik kan goed met het apparaat overweg zonder last te hebben van mijn handen. Als ik dit eerder had geweten had ik het al jaren eerder aangeschaft! Een echte aanwinst voor mijn bedrijf!'

Sandra de Zeeuw / Eigenaresse PureSan

"'Mede door de intensieve behandelingen met LPG heb ik mijn benen weer onder controle gekregen'"

'Mede door de intensieve behandeling met het LPG apparaat heb ik mijn benen weer onder controle gekregen. Door deze behandelingen en zelf intensief bezig zijn met voeding en beweging zijn de pijnklachten en omvang minder geworden. Het zorgt voor betere doorbloeding en het lymfevocht wordt beter afgevoerd, tevens een gladdere en soepelere huid.'

Bianca Timmers / Patiënte onder behandeling voor lipoedeem en lymfoedeem

"Endermologie heeft vele mensen een kwalitatief beter leven gegeven"

'Als fysiotherapeut heb ik nu 46 jaar ervaring. Ik mag zeer terecht zeggen dat ik enorm genoten heb en nog steeds van de resultaten bij patiënten met littekens en/of brandwonden en diverse andere aandoeningen waarvoor vroeger geen therapie bestond. Endermologie heeft in vele opzichten mijn vak verrijkt en vele mensen een kwalitatief beter leven gegeven.'

Wil Gronenschild / Fysiotherapeut, gespecialiseerd in brandwonden en littekens

Awards

Met trots hebben wij de Award ‘Best Professional Product of the Year 2017’ in ontvangst mogen nemen met de nieuwste generatie van LPG®: de CelluM6 – Alliance, in de categorie ‘apparatuur & tools’ tijdens de Beauty Trade Special in Utrecht.