Behandelmogelijkheden met Endermologie® apparatuur

  • Lipoedeem
  • Litteken & Brandwonden
  • Lymfoedeem
  • Oncologische nazorg
  • Voor- en nabehandeling cosmetische chirurgie
  • (Chronische) Veneuze insufficiëntie
Cellu M6® Alliance
Mobilift M6®
Huber 360® EVOLUTION

Hoe LPG® apparatuur ondersteunt bij medische behandelingen

Met meer dan 35 jaar ervaring en ruim 145 wetenschappelijke onderzoeken naar bindweefsel is LPG® wereldwijd marktleider op het gebied van mechanische celstimulering. Afkomstig uit Frankrijk ontwikkelt LPG gepatenteerde innovatieve technologie voor de medische, paramedische, cosmetische en sport branche. De apparatuur werkt met de 100% natuurlijke endermologie® huidstimulatie techniek. Het innovatieve aanzuigsysteem in combinatie met fibraties zorgt dat er op een natuurlijke, pijnvrije, effectieve wijze zonder bijwerkingen  gewerkt kan worden op alle vervormingen van het bindweefsel, problemen met de bloedsomloop en spierziektes. De behandelingen zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de fysieke symptomen en verschijnselen zoals erythema, verharding, pijn, verlies van de beweeglijkheid van de gewrichten, spierspanning, stramheid, vermoeidheid… om een snelle terugkeer naar een vitaler en actiever leven te vergemakkelijken.

Voor
Na

(Chronische) veneuze insufficiëntie

Zware en pijnlijke benen, gezwollen enkels, zichtbare aderen…deze symptomen hebben betrekking op een veneuze insufficiëntie, dat wil zeggen een slechte veneuze afvoer van bloed uit de periferie. Erfelijkheid, overgewicht, lange periodes zitten of staan, hormonale veranderingen, langdurige blootstelling aan hitte, maar ook zwangerschap zijn o.a. bekende oorzaken.

Door de huid te stimuleren met de gepatenteerde behandelkop van LPG stimuleert de endermologie® techniek de bloedcirculatie (x4, zie studies) en de lymfecirculatie (x3, zie studies) op een pijnloze manier, voor snellere resultaten ten opzichte van een manuele lymfedrainage (MLD).

Voor
Na

Lipoedeem

De LPG® endermologie techniek bereikt alle lagen in het bindweefsel, waardoor lipoedeem zeer goed te behandelen is. Zelfs extreem pijnlijk weefsel kan effectief en pijnloos worden behandeld dankzij de vibrerende behandelkop. Het vocht wordt efficiënt afgevoerd (Watson) en fibrose kan in tegenstelling tot manuele therapie goed worden gemobiliseerd. De circulatie wordt gestimuleerd (Watson) en ook het esthetische aspect kan worden aangepakt door plaatselijk de vetverbranding te stimuleren, cellulite te egaliseren en de huid te verstrakken.

Voor
Na

Littekens

De drainerende en mobiliserende eigenschappen van endermologie® werken pijnloos in op littekens en brandwonden. Door vascularisatie verbetert de afvoer en circulatie en de techniek heeft een doeltreffende ontstekingsremmende werking op de weefsels. Bovendien behandelt en voorkomt deze behandeling fibrose en stimuleert het de natuurlijke collageen en elastine productie voor een optimalere littekenvorming.

Voor
Na

Lymfoedeem

Door de huid te stimuleren met de gepatenteerde LPG®-behandelkop stimuleert de endermologie® techniek de bloedcirculatie (Watson) en de lymfecirculatie (Watson) op een pijnloze manier. Zo ontstaan er snellere en betere resultaten in een kortere behandeltijd ten opzichte van manuele lymfedrainage (MLD).

Voor
Na

Oncologische nazorg

Dankzij de mechanische endermologie® techniek kunnen de gevolgen van operaties worden verzacht. Het secundaire lymfoedeem, ontstekingen en fibrose worden beperkt en nemen af. Bovendien stimuleert de werking van de verschillende behandelkoppen de microcirculatie, activeert het de productie van collageen en elastine om het littekenproces te versoepelen, minimaliseert het pijnlijke symptomen en zorgt het voor meer flexibiliteit en mobiliteit. Er zijn verschillende behandelkoppen voor alle locaties om te behandelen zonder pijn.

Voor
Na

Voor- en nabehandeling cosmetische chirurgie

LPG endermologie® helpt bij een voorspoedige genezing en zorgt tevens voor minder verstoring van het natuurlijke genezingsproces. Het vooraf behandelen van de huid voor de ingreep is al zinvol vanwege de verbetering in doorbloeding, vochtafvoer en de toename van de elasticiteit van de huid. Het nabehandelen van de huid stimuleert de vochtafvoer wat resulteert in betere doorbloeding, minder fibrose en minder pijn. Bovendien stimuleert de natuurlijke collageen en elastine productie een optimaler littekenvorming.

Hoe endermologie de huid transformeert

De gepatenteerde endermologie® techniek is de 100% natuurlijke, non-invasieve en non-agressieve mechanische huidstimulatie techniek waarbij de lichaamseigen cellen aan het werk gezet worden. Het innovatieve aanzuigsysteem in combinatie met fibraties zorgt dat er op een natuurlijke, pijnvrije, effectieve wijze zonder bijwerkingen  gewerkt kan worden op alle vervormingen van het bindweefsel, problemen met de bloedsomloop en spierziektes. De behandelingen zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de fysieke symptomen en verschijnselen zoals erythema, verharding, pijn, verlies van de beweeglijkheid van de gewrichten, spierspanning, stramheid, vermoeidheid… om een snelle terugkeer naar een vitaler en actiever leven te vergemakkelijken.

De onderscheidende hoofdeffecten van endermologie die van belang zijn voor fysiotherapie zijn: het soepeler maken van littekens (het opruimen van de remmende invloed daarvan op gebied van bewegelijkheid), het effectiever verminderen van lymfoedeem/ vochtophoping, toename van doorbloeding wat zorgt voor prestatievermeerdering (van dagelijkse beweging tot bv. bij sportprestaties) en training van de zenuwuiteinden in de huid bij polineuropathie.

De effectiviteit van de behandelingen zijn bewezen door meer dan 145 wetenschappelijke studies, waarvan er 32 zijn gepubliceerd door Medline. Ook de gerenommeerde experts van Cosire verzamelen constant objectieve wetenschappelijke data waarmee de effectiviteit van de LPG technieken wordt bewezen. LPG Systems was in 1998 het eerste merk dat een FDA approval kreeg voor cellulite, omvangverlies en drainage van het lymfesysteem (nog steeds heeft).

"Endermologie heeft vele mensen een kwalitatief beter leven gegeven!"

‘Als fysiotherapeut heb ik nu 48 jaar ervaring. Ik mag zeer terecht zeggen dat ik enorm genoten heb en nog steeds van de resultaten bij patiënten met littekens en/of brandwonden en diverse andere aandoeningen waarvoor vroeger geen therapie bestond. Endermologie heeft in vele opzichten mijn vak verrijkt en vele mensen een kwalitatief beter leven gegeven.’

Wil Gronenschild – Gerenommeerd Fysiotherapeut

WETENSCHAPPELIJKE ONDERZOEKEN NAAR EFFECTIVITEIT ENDERMOLOGIE

Oedeem – Comparison of the effectiveness of MLD and LPG technique

Oedeem – MICROLYMPHOGRAPHIC EXPLORATION OF THE EFFECTS OF LPG TECHNIQUE ON PATIENTS AFFECTED WITH CONSTITUTIONAL FUNCTIONAL VENOPATHY (CFV)

Oedeem – Physiological Effects of Endermologie® A Preliminary Report

Oedeem – THE ENDERMOLOGIE® LPG SYSTEM: A NEW WEAPON IN THE TREATMENT OF LYMPHEDEMA

Litteken – A randomized, prospective study using the LPGs technique in treating radiation-induced skin fibrosis: clinical and profilometric analysis

Litteken – External cutaneous expansión with endermologie. An alternative complementary method in delayed breast reconstruction

Litteken – TISSUE MECHANOSTIMULATION IN THE TREATMENT OF SCARS

Chirurgie – Clinical and endoscopic study of new technique of lipoplasty

Chirurgie – LPG ASSISTED MINI LIPOSUCTION

Chirurgie – OPTIMIZING LIPOSUCCION RESULTS WITH LPG

Chirurgie – The effect of mechanical massage on early outcome after total knee arthroplasty: a pilot study

Chirurgie – Vibroassisted Liposuction and endermologie® for LipoLymphedema

Ondersteunende skincare lijn

/ Meer info over skincare