Behandelmogelijkheden met endermologie® apparatuur

  • Natuurlijke behandeling van alle bindweefsellagen
  • Versoepelen en mobiliseren van bindweefsel
  • Afvoer van lymfevocht
  • Activatie van vascularisatie
  • Optimalisering van het litteken proces
  • Verlichting van pijn
  • Stimulatie van natuurlijke lipolyse
  • Stimulatie van productie endogeen collegeen, elastine en hyaluronzuur
Cellu M6® Alliance
Mobilift M6®
Huber 360® EVOLUTION

Werk sneller, efficiënter en help patiënten optimaal van klachten af

LPG® is sinds 1986 baanbrekend op gebied van mechanische behandeling van bindweefsel. Met deze techniek help je patiënten pijnvrij van hun klachten af in 30% van de tijd die je kwijt zou zijn bij een manuele behandeling (Piller Study). Zonder pijnlijke polsen, met een constante behandelingsmethode en effectief en pijnloos voor de patiënt op manueel lastig te behandelen indicaties. Fijn voor je patiënten én voor jou als behandelaar: je gaat weer met meer plezier naar je werk en met meer energie naar huis. En op de praktijk is minder ziekteverzuim.

Bovendien maakt LPG endermologie® het mogelijk verschillende indicaties gelijktijdig te stimuleren. Alle medische dysfuncties van bindweefsel zoals fibrose, littekens, brandwonden en problemen met de bloedsomloop zoals oedeem kunnen vroegtijdig worden behandeld op een natuurlijke en pijnloze manier zonder downtime. De resultaten zijn bewezen door 145 wetenschappelijke onderzoeken (waarvan 32 op Pubmed).

Voor
Na

(Chronische) veneuze insufficiëntie

Zware en pijnlijke benen, gezwollen enkels, zichtbare aderen…deze symptomen hebben betrekking op een veneuze insufficiëntie, dat wil zeggen een slechte veneuze afvoer van bloed uit de periferie. Erfelijkheid, overgewicht, lange periodes zitten of staan, hormonale veranderingen, langdurige blootstelling aan hitte, maar ook zwangerschap zijn o.a. bekende oorzaken.

Door de huid te stimuleren met de gepatenteerde behandelkop van LPG stimuleert de endermologie® techniek de bloedcirculatie (x4, zie studies) en de lymfecirculatie (x3, zie studies) op een pijnloze manier, voor snellere resultaten ten opzichte van een manuele lymfedrainage (MLD).

Voor
Na

Lipoedeem

De LPG® endermologie techniek bereikt alle lagen in het bindweefsel, waardoor lipoedeem zeer goed te behandelen is. Zelfs extreem pijnlijk weefsel kan effectief en pijnloos worden behandeld dankzij de vibrerende behandelkop. Het vocht wordt efficiënt afgevoerd (Watson) en fibrose kan in tegenstelling tot manuele therapie goed worden gemobiliseerd. De circulatie wordt gestimuleerd (Watson) en ook het esthetische aspect kan worden aangepakt door plaatselijk de vetverbranding te stimuleren, cellulite te egaliseren en de huid te verstrakken.

Voor
Na

Littekens

De drainerende en mobiliserende eigenschappen van endermologie® werken pijnloos in op littekens en brandwonden. Door vascularisatie verbetert de afvoer en circulatie en de techniek heeft een doeltreffende ontstekingsremmende werking op de weefsels. Bovendien behandelt en voorkomt deze behandeling fibrose en stimuleert het de natuurlijke collageen en elastine productie voor een optimalere littekenvorming.

Voor
Na

Lymfoedeem

Door de huid te stimuleren met de gepatenteerde LPG®-behandelkop stimuleert de endermologie® techniek de bloedcirculatie (Watson) en de lymfecirculatie (Watson) op een pijnloze manier. Zo ontstaan er snellere en betere resultaten in een kortere behandeltijd ten opzichte van manuele lymfedrainage (MLD).

Voor
Na

Oncologische nazorg

Dankzij de mechanische endermologie® techniek kunnen de gevolgen van operaties worden verzacht. Het secundaire lymfoedeem, ontstekingen en fibrose worden beperkt en nemen af. Bovendien stimuleert de werking van de verschillende behandelkoppen de microcirculatie, activeert het de productie van collageen en elastine om het littekenproces te versoepelen, minimaliseert het pijnlijke symptomen en zorgt het voor meer flexibiliteit en mobiliteit. Er zijn verschillende behandelkoppen voor alle locaties om te behandelen zonder pijn.

Voor
Na

Voor- en nabehandeling cosmetische chirurgie

LPG endermologie® helpt bij een voorspoedige genezing en zorgt tevens voor minder verstoring van het natuurlijke genezingsproces. Het vooraf behandelen van de huid voor de ingreep is al zinvol vanwege de verbetering in doorbloeding, vochtafvoer en de toename van de elasticiteit van de huid. Het nabehandelen van de huid stimuleert de vochtafvoer wat resulteert in betere doorbloeding, minder fibrose en minder pijn. Bovendien stimuleert de natuurlijke collageen en elastine productie een optimaler littekenvorming.

Hoe endermologie de huid transformeert

De door LPG® gepatenteerde endermologie® techniek is een 100% natuurlijke, non-invasieve en non-agressieve mechanische huidstimulatie techniek waarbij de lichaamseigen cellen aan het werk gezet worden. Het innovatieve aanzuigsysteem in combinatie met fibraties zorgt ervoor dat er op een natuurlijke, pijnvrije, effectieve wijze zonder bijwerkingen gewerkt kan worden op alle vervormingen van het bindweefsel, problemen met de bloedsomloop en spierziektes.

Het ontstaan van LPG®

In 1986 kreeg Louis Paul Guitay, een Franse ingenieur, een zwaar auto-ongeluk waardoor hij een lang en pijnlijk revalidatietraject moest doormaken. Naast het terugkrijgen van bewegingsvrijheid met behulp van fysiotherapie stonden ook de behandeling van zijn littekens en brandwonden op de agenda. Hij ervaarde deze manuele therapie als pijnlijk en vond dat de behandelingen niet consistent genoeg werden uitgevoerd door de verschillende behandelaren/fysiotherapeuten. Hij besloot daarop zijn eigen techniek te ontwikkelen en hij merkte daarbij dat de behandelingen manueel zwaar waren om uit te voeren.
35 jaar geleden verscheen de eerste apparatuur van LPG® op de markt. LPG® is sindsdien wereldwijd marktleider op het gebied van mechanische bindweefsel stimulatie. Het was het allereerste apparaat voor medische en cosmetische bindweefsel behandelingen en kreeg een FDA approval voor therapeutische massages op het gebied van het verlichten van pijn en spierpijn, bevorderen van bloedcirculatie en daarnaast als positieve bijkomstigheid: het verminderen van cellulite.

Met 35 jaar ervaring blijft LPG® vooroplopen als het gaat om de meest innovatieve en gepatenteerde technieken ten behoeve van patiënten en behandelaars. Van origine medisch ontwikkelt voor fibrose, littekens en brandwonden wordt de exclusieve endermologie® techniek van LPG® vandaag de dag in meer dan 110 landen wereldwijd ingezet op zowel medisch als cosmedisch vlak.

"Het voelt prettiger, geeft eerder resultaat en werkt voor ons als therapeut minder belastend"

‘Al vanaf mijn stage kwam ik met de LPG in aanraking. Ik werd destijds zo gemotiveerd om er ook één aan te schaffen. In 2006 opende ik mijn eigen praktijk en heb toen via een collega een LPG Keymodule overgenomen. Deze was onmisbaar uit onze praktijk, vooral voor de medische patiënten met lipoedeem, littekens, bestraald weefsel, borstoedeem etc. Na een aantal jaar was er toch vernieuwing nodig, maar nu ook met interesse naar huidverstrakking omdat dit aansloot bij onze visie: natuurlijk mooi. De vraag hiernaar groeide enorm en in 2020 hebben we de stap genomen naar de nieuwste LPG Alliance. We hebben nu naast de LPG Integral ook de LPG Alliance, wat een mooi verbeterde techniek! Hij voelt prettiger, geeft eerder resultaat en werkt voor ons als therapeut minder belastend. Zwangerschapsbuikjes die er niet afgesport kunnen worden, putjes in je benen. Maar zeker ook het gelaat, de echte verslapping kun je zo mooi boosten op een natuurlijke wijze. Het stimuleert het collageen en elastine in de diepe lagen. Ze sluiten aan bij onze huidverbeteringskuren, welke geschikt zijn voor de oppervlakte rimpels en bijvoorbeeld pigmenten of poriën. Ik ben fan van LPG Endermologie!’

Joy van Oosterbos – van der Eerden, Huid- en Oedeemtherapeute & Eigenaresse Huidpunt Roosendaal

Bekijk meer recensies

Ja, ik wil graag meer informatie over wat LPG voor mijn praktijk kan betekenen


WETENSCHAPPELIJKE ONDERZOEKEN NAAR EFFECTIVITEIT ENDERMOLOGIE

Oedeem – Comparison of the effectiveness of MLD and LPG technique

Oedeem – MICROLYMPHOGRAPHIC EXPLORATION OF THE EFFECTS OF LPG TECHNIQUE ON PATIENTS AFFECTED WITH CONSTITUTIONAL FUNCTIONAL VENOPATHY (CFV)

Oedeem – Physiological Effects of Endermologie® A Preliminary Report

Oedeem – THE ENDERMOLOGIE® LPG SYSTEM: A NEW WEAPON IN THE TREATMENT OF LYMPHEDEMA

Litteken – A randomized, prospective study using the LPGs technique in treating radiation-induced skin fibrosis: clinical and profilometric analysis

Litteken – External cutaneous expansión with endermologie. An alternative complementary method in delayed breast reconstruction

Litteken – TISSUE MECHANOSTIMULATION IN THE TREATMENT OF SCARS

Chirurgie – Clinical and endoscopic study of new technique of lipoplasty

Chirurgie – LPG ASSISTED MINI LIPOSUCTION

Chirurgie – OPTIMIZING LIPOSUCCION RESULTS WITH LPG

Chirurgie – The effect of mechanical massage on early outcome after total knee arthroplasty: a pilot study

Chirurgie – Vibroassisted Liposuction and endermologie® for LipoLymphedema

Ondersteunende skincare lijn

/ LPG® voor therapeutische behandelingen

Zij maken al gebruik van LPG endermologie®:

 

Ziekenhuizen
Lille, Pitié Salpetrière, Henri Mondor, Clermont-Ferrand, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Nice.

Klinieken
UZ Leuven (campus Gasthuisberg), UZ Leuven (campus Pellenberg), UZ Gent, Elisabeth Ziekenhuis Sijsele, Sint-Maarten Ziekenhuis Duffel, OSCARE, MS Centrum Fraiture-en-Condroz, CHU Sart Tilman, CHR la Citadelle, Grand Hôpital de Charleroi

       
Je kunt met je maandafschrijving je investering bekostigen. We leggen het je graag uit. Neem contact met mij op.