Dankzij de mechanische endermologie® techniek kunnen de gevolgen van operaties worden verzacht*. Secundair lymfoedeem, ontstekingen en fibrose worden beperkt en nemen af. Bovendien stimuleert de werking van de verschillende behandelkoppen de microcirculatie, activeert het de productie van collageen en elastine om het littekenproces te versoepelen, minimaliseert het pijnlijke symptomen en zorgt het voor meer flexibiliteit en mobiliteit. LPG® biedt verschillende behandelkoppen voor alle gebieden.

Een veel voorkomend probleem na een gedeeltelijke of gehele borstamputatie en/of okselkliertoilet is de functiebeperking van de schouder en/of het oedeem ter plaatse. Zowel het litteken als het oedeem speelt hierin een rol. Beide indicaties zijn met LPG® op een niet belastende wijze, snel en effectief te behandelen. Het nabehandelen van het weefsel stimuleert de vochtafvoer waardoor er betere doorbloeding, minder fibrose en minder pijn ontstaat. Bovendien stimuleert de behandeling endogeen collageen en elastine voor een optimaler littekenvorming.

Het vooraf behandelen van het weefsel voor de ingreep is ook al zinvol vanwege de verbetering in doorbloeding, vochtafvoer en de toename van de elasticiteit (ook van de dieper gelegen weefsels).

*(Na 15 Endermologie behandelingen die wekelijks zijn ondergaan is er 50% verbetering gehaald op pijn, (ochtend) vermoeidheid, angst, depressieve klachten en stijfheid (Gordon